Clomid 100, 50, 25 mg
Clomid
€0.37For pille

Aktiv ingrediens: Clomiphene

Clomid er en medicin, anti-østrogen, der anvendes i behandlingen af barnløshed. Clomid er en struktur af den anti-østrogene non-steroidal. Dens handling er grund til at binde sig til østrogen-receptorer i hypofysen og æggestokkene. Med et lavt indhold af østrogen i kroppen, brug af narkotika viser en østrogen effekt moderat, og høje niveauer, vi observerer en anti-østrogene virkning. Når det tages i små doser, Clomid øger sekretion af gonadotropiner (FSH, prolaktin, og LH) og stimulerer ægløsning. I høje doser, stoffet hæmmer den produktion af gonadotropiner. Clomid har ingen androgen aktivitet eller gestagen.

Clomid i bodybuilding: hvad vil du har brug for, anvisninger for brug og bivirkninger

I bodybuilding Clomid er en af de farmakologiske stoffer fælles i førstehjælp kit for bodybuildere med steroider. I denne artikel, vil vi tale om, hvad der er clomid, hvordan barnløshed medicin til kvinder, blev indarbejdet i bodybuilding, give anvisninger med hensyn til deres anvendelse i steroid cyklus, og efter det (i PCT), og også sammenligne, hvad der er bedre tamoxifen eller clomid.

Hvad er clomid (clomifencitrat)?

Clomid (clomifencitrat) er en potent anti-østrogen virkning meget lig tamoxifen (tamoxifen citrat).

Clomid vundet stor popularitet i 1970'erne i medicin som et lægemiddel til behandling af infertilitet hos kvinder, og er i dag stadig et af deres primære anvendelser.

I bodybuilding, er clomid anvendes af sportsfolk på et kursus af anabolske steroider for at eliminere bivirkninger, der er forbundet med den delvise omlægning af steroider til østrogen (kvindeligt kønshormon), samt at stimulere den indenlandske produktion af testosteron efter et kursus af steroider (PCT), der er undertrykt af at tage steroider.

Anvendelsen af clomid

1. Brug læge for barnløshed

Når du tager clomiphene citrate, øge hormon niveauer af gonadotropiner i blodet.

Gonadotropiner er en række hormoner (follikel stimulerende luteinization), som spiller en vigtig rolle i regulering af funktionen af sex kirtler. Disse hormoner kontrollere niveauet af testosteron og østrogen i blodet, som er kendt for at bestemme udvikling og funktion af kønsorganer mandlige og kvindelige.

Med en stigning i niveauet af gonadotropiner i kroppen af en kvinde, der frigives et æg (ovulation), og det er derfor muligheden for at blive gravid stiger.

Clomid er blevet brugt i medicin siden 1970'erne til behandling af infertilitet hos kvinder.

2. Brug af clomid i bodybuilding i løbet af steroider

Clomid har stærke egenskaber, anti-østrogen, som kan være nyttige i medicin og bodybuilding atleter, der bruger steroider.

Faktum er, at testosteron og visse steroider stammer fra testosteron er delvist konverteret til østrogen.

Høje niveauer af østrogen føre til udvikling af gynækomasti (antallet af kvindelige bryst) og fastholdelse af overdreven væske i kroppen; begge effekter er uønskede i bodybuilding.

Den overskydende væske øger blodtrykket, og skjuler muscle relief. Der er derfor professionelle bodybuildere tage vanddrivende medicin for at fjerne dem fra det subkutane lag i tørring af kroppen.

Hvad gør clomid: når du tager på et kursus af steroider, det blokerer østrogen-receptorer i kroppen, som forhindrer dens handling. Derfor kan det være nyttigt for bekæmpelse af gynækomasti, som det kvindelige bryst vokser under indflydelse af østrogen.

Hvor effektiv er det?

Ifølge de oplysninger om stedet steroid.com 1, skaberne af, som sælges farmakologi, sport og synes at forstå, hvordan det virker:

"For brugere alvorlige steroider (dem, der tager steroider jævnligt og i store doser), Clomid, ikke er tilstrækkelig effektive til at beskytte mod bivirkninger af steroider i forbindelse med østrogen.

De bør tage aromatase-hæmmere, som hæmmer syntese af østrogen. Er den mest effektive måde til bekæmpelse af gynækomasti og væskeophobning, når du tager steroider ".

Med hensyn til opbevaring af væsker i kroppen: clomid kan blande sig til en vis grad, men er ikke særlig effektiv til dette, da det ikke reducere niveauet af østrogen i blodet, men kun "slukker" østrogen-receptorer.

Det er imidlertid nødvendigt at forstå, at det i de fleste tilfælde, væskeophobning i kroppen er et spørgsmål om korrekt ernæring i stedet for farmakologi. Det overskydende kulhydrat i kosten, for eksempel, bidrager til opbevaring af væsker i kroppen, som er forstærket af tilstedeværelsen af anabolske steroider i systemet.

At tage Clomid, der er i behandling med steroider, undgår de bivirkninger, der er forbundet med en stigning i niveauet af østrogen (gynækomasti), men er ikke effektive til at bekæmpe væskeophobning i kroppen.

3. Brug i bodybuilding efter et kursus af steroider i PKT

De fleste af de gange, sportsfolk bruger i bodybuilding clomid efter steroid cyklus med TCF (PCT i engelsk - Terapi-post-cycle - therapy efter steroid cyklus).

Ved at

For at fremskynde retablering af de naturlige produktion af testosteron, som er næsten helt undertrykt, når de tager anabolske steroider. Graden af undertrykkelse afhænger stærkt af typen af steroid og dosis.

Derfor er næsten alle af de kurser af steroider omfatter eksogene testosteron, men er ikke begrænset til én. Dette er gjort for at beskytte sig mod virkningerne af lave testosteron.

Efter ophævelse af steroider, den naturlige syntese af testosteron begynder gradvist at komme sig, men fuld helbredelse tager lang tid: fra flere måneder til et år.

De PKT blev udviklet specifikt til at fremskynde processen med at genskabe den naturlige produktion af testosteron hjælp farmakologi.

De mest populære kurser i PCT normalt herunder clomid og tamoxifen, samt peptid hormon - chorion gonadotropin. Tamoxifen er en analog af clomid for deres egenskaber, anti-østrogen.

Hvad gør clomid: stimulerer frigivelsen af gonadotropiner, som igen stimulerer den naturlige produktion af testosteron.

- Hvad vil der ske, hvis du ikke gør PCT efter kurset, og ikke tage Clomid?

Som et minimum, vil du nødt til at beskæftige sig med symptomer på lavt testosteron niveau i lang tid.

Det er vigtigt at huske på, at med lave niveauer af testosteron, som er det niveau af katabolsk hormon cortisol stiger, under hvilke det fedt masse, der er lettere at få og musklen begynder at bryde ned.

Det anbefales, at PKT hvis du er suspenderet steroider for mere end 8 uger. Hvis intervallet mellem cykler (broen) er mindre end 8 uger, eller i løbet af den samme, gives små doser af eksogene testosteron, som er sædvanlige inden for atleter med hård sex, men kan undgås ved, PCT.

Clomifencitrat er taget efter et steroid cyklus, i PCT at fremskynde inddrivelsen af naturlige niveau af testosteron.

Hvor effektiv er clomid at genoprette testosteron? Videnskabelig forskning

Videnskabelige undersøgelser bekræfter, at de clomifencitrat er virkelig effektiv til at øge testosteron niveauer.

Optagelse af clomifen for 2 uger for mænd mellem 18 og 55 år, der har ført til en stigning i testosteron niveauer i ca 2-fold for de fleste af dem, men for nogle deltagere efter 2 uger og en måned, der var et stort paradoks, at de forskere, at testosteron er faldet.

En undersøgelse på 125 mænd med lavt testosteron (mindre end 400 ng / dl) og fald i seksuel lyst, der fandt Clomid for 3 måneder, viste, at testosteron-niveauet steget cirka to gange (fra 309 ng / dl til 642 ng / dl). Der var Ingen ændringer i niveauet af kolesterol i blodet, og ingen af deltagerne konstaterede bivirkninger.

Og her har forskerne undersøgt den langsigtede effekt af at tage Clomid hos mænd med lavt testosteron niveau. I begyndelsen, at det gennemsnitlige niveau af testosteron var 228 ng / dl. Efter et års brug: (612 ng / dl, efter to år, 562 ng / dl, efter tre års 582 ng / dl. Det betydelige fald i knogletæthed. Ingen bivirkninger blev observeret.

Clomid forbedrer den seksuelle funktion hos mænd med hypogonadisme og erektil dysfunktion.

De videnskabelige undersøgelser, der bekræfter effektiviteten af Clomid til at øge testosteron-niveau i gennemsnit 2 gange højere end med modtagelsen på kort sigt (inden for 2 uger) og med en længere varighed (over flere år).

Bivirkninger af Clomid i bodybuilding

Clomid er betragtes som en af de antiøstrogener mere tolereres i farmakologi af sport og ikke medfører alvorlige bivirkninger eller i mænd eller kvinder. Så det er bekræftet af videnskabelige undersøgelser.

Men nogle bivirkninger er muligt.

Kvinder, der tager clomifencitrat for behandling af barnløshed, vis mindst én af følgende bivirkninger: irritabilitet, humørsvingninger, depression, væskeophobning i kroppen.

Andre mulige bivirkninger:

 • hovedpine
 • kvalme
 • hedeture (meget høje temperaturer);
 • uterin blødning;
 • ubehag i brystet;
 • problemer med synet;
 • akne (acne).

Når du bruger clomid, vil den synshandicap er muligt i form af turbiditet og blur. I dette tilfælde anbefales det, at "stoppe med at bruge produktet og derefter gendanne den vision ... i de fleste tilfælde. Der er flere tilfælde, hvor dette ikke sker, sandsynligvis på grund af det faktum, at Clomid er for længst taget i meget store doser".

I rotter, injektion af clomid under graviditet medfører flere lidelser i det reproduktive system hos børn og mødre.

Der er mulighed for at tage clomiphene kan føre til et fald i knogletæthed.

- Kan Clomid forårsager kræft?

Den videnskabelige undersøgelser ikke bekræfte forholdet mellem brug af clomifencitrat og risiko for kræft (bryst -, livmoder, og andre former), selv ved lang tids brug. Det bør være underforstået, at næsten alle de tilgængelige undersøgelser blev gennemført med kvinder, der tog clomifen for behandling af barnløshed. Undersøger sportsfolk, der gerne farmakologi, nr.

Clomid anses for at være en anti-østrogen er relativt sikkert i bodybuilding. Når det tages, synshandicap og nedsat knogletæthed er muligt. Langvarig brug ikke øger risikoen for kræft.

Clomid: brugsanvisning

Hvordan man kan tage clomid på et kursus af steroider

For atleter, der tager steroider for at beskytte dig selv mod den østrogene bivirkninger, anbefales det at tage en 50 mg per dag Clomid under hele forløbet. Hvis dette ikke hjælper, det er usandsynligt, at højere doser er effektive.

- Hvad er bedre end clomid eller tamoxifen i løbet af steroider?

Ifølge de oplysninger, der af samme steroid.com "mange atleter observeret, at tamoxifen er mere effektive til at beskytte mod gynækomasti i løbet af steroider. Men i nogle tilfælde vil det ikke være muligt at dispensere med aromatase-hæmmere".

Hvordan man kan tage Clomid efter et kursus af steroider i PKT

Efter et kursus af steroider i PKT, clomid er taget som følger:

 1. uge 1-2: doser på 100-150 mg per dag;
 2. uge 3-4: dosis af 50-100 mg per dag;
 3. Uge 5-6: dosis på 50 mg per dag.

Den samlede varighed af clomid i PKT er 4-6 uger. I de fleste tilfælde, tamoxifen, og chorion gonadotropin vil være mere effektiv.

For at teste effektiviteten af clomifencitrat i et kursus af PCT, kan du tage en blodprøve og sørge for, at vi gendanne testosteron niveauer.

Mange atleter bemærke, at tamoxifen er mere effektiv end clomid i løbet af steroider og efter.

Anovulation

Ægløsningen, der er at sige. Brud af follikelstimulerende med udgivelsen af den kvindelige reproduktive celle i bughulen, er resultatet af et harmonisk samspil mellem hypothalamus, hypofysen og æggestokkene. "Pause" på ethvert niveau af dette system medfører en ændring i hormon niveauer, og fører til anovulatory cykler.

Hvad er anovulation?

Anovulation er en patologisk tilstand, hvor et modent æg ikke forlader æggestokken. Anovulation, betragtes ikke som en selvstændig sygdom, har forskellige kliniske manifestationer, og opstår i forbindelse med mange sygdomme.

Årsager af anovulation

Næsten alle kvinder kan have anovulatory cykler i hele deres liv. Årsagen kan være:

 • stress
 • drastisk reduktion af vægt
 • fedme
 • intens motion

Med fjernelse af den årsag, for eksempel, når du nulstiller vægten, ovulatoriske cykler tilbage.

Anovulation kronisk

Anovulation kronisk er normalt forårsaget af endokrine sygdomme, som et modent æg ikke forlader æggestokken mange gange i træk, eller menstruationscyklus forsvinder helt.

Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) betragtes som den mest almindelige årsag til anovulation. Diagnosen er bekræftet, hvis der er to eller tre symptomer:

 • kliniske forsøg og / eller bekræftet af tegn på hyperandrogenism (indholdet af mandlige kønshormoner, er højere end normalt)
 • Den manglende ægløsning eller ægløsning er ikke i alle cyklusser.
 • Cyster er synlige med ultralyd i æggestokkene: enten 12 eller flere follikler på 2 til 9 mm i størrelse på hver æggestok, eller en stigning i omfanget af æggestokkene.

Hertil kommer, at insulin niveauer ofte stige, og følsomheden af væv for insulin er nedsat (eller stort set fraværende) (insulinresistens er angivet i sådanne tilfælde), blodtryk stiger, kan du udvikle andre hjerte-kar-sygdomme og depression.

Premature ovarian utilstrækkelighed (syndrom af udmattelse æggestokkene, udmattelse, for tidlig ovariecancer tidlig menopause).

Dette er en tilstand, hvor æggestokkene holder op med at fungere i en alder af 40 år. I de fleste tilfælde, dette er på grund af underudvikling af æggestokkene som følge af kromosomafvigelser.

Hyperthyroidisme: I forbindelse med den stigning i produktionen af skjoldbruskkirtel hormoner, øger niveauet af østrogen og testosteron. Den balance af luteiniserende hormon og stimulator af det follikelstimulerende er ændret, hvilket medfører anovulation.

Hypothyroidisme: et fald i syntesen af thyroid hormoner fører til et fald i niveauet af hormoner gonadotrópicas, østrogen og progesteron, hvilket menstruationsforstyrrelser. Hertil kommer, at produktionen ikke blot af thyroidea-stimulerende hormon, men også prolaktin, er stigende.

Hyperprolaktinæmi. Overskydende prolaktin medfører undertrykkelse af produktion af gonadotropiner fra hypofysen, hvilket forstyrrer produktionen af kønshormoner og fører til uregelmæssig menstruation og infertilitet. Det er muligt udgivelsen af colostrum fra mælkekirtlerne med en kontinuerlig cyklus. Hyperprolaktinæmi kan fremkalde antidepressiva, antipsykotika, og østrogener.

Patologi adrenal: den hyperfunction af binyrerne årsager til cushings syndrom med udviklingen af anovulation.

Læsioner af hypothalamus og hypofysen regulerer funktion af æggestokkene, som kan forstyrre dit arbejde på grund af

 1. skader
 2. tumorer
 3. eksponering
 4. Læsioner ikke-neoplastiske (syndrom af sadlen tyrkisk tom, Sheehan syndrom).

Symptomer og tegn på anovulation

Lægerne mente, at den uregelmæssige menstruationsgener cyklus eller fravær af menstruation (amenoré) er den mest åbenlyse tegn på anovulation i kvinder. Nogle gange, i fravær af menstruation, opstår en uterin blødning, uregelmæssig.

Den manglende frigivelse af æg fra æggestokkene, der fører til, at det er umuligt af sit møde med den sædcelle, der er at sige, at En kvinde ikke kan blive gravid. Infertilitet er et andet tegn på anovulation.

For den mest almindelige årsag til anovulatory cykler - SOP, i tillæg til krænkelse af den cyklus, som er karakteriseret ved:

 • overvægt (fedme ligner et æble)
 • overdreven vækst af hår på kroppen
 • akne (acne) hud eller fedt
 • nedsat glukosetolerance
 • udtynding af hår på hovedet.

Anovulation med regelmæssige perioder

Det er sjældent og opstår på grund af hårsækken, for nogen grund, undlader at vokse, hvilket resulterer i et fald i niveauet af hormoner og forårsager blødning. Hvis det sker regelmæssigt, er det muligt, at kvinden ikke kan få behandling og tage denne betingelse til regelmæssig menstruation. Med hyperprolaktinæmi, udelukker det ikke, regelmæssige blødninger uden ægløsning.

Diagnose af anovulation

For at bestemme årsagen til den tilstand, hormoner, og stoffer, der påvirker produktionen af hormoner, er blevet undersøgt i blodet (nogle gange i urinen). Niveauerne er generelt bestemmes:

 • follikel-stimulerende hormon (FSH)
 • luteiniserende hormon (LH)
 • estradiol
 • progesteron
 • prolaktin
 • total testosteron og gratis
 • dehydroepiandrosterone
 • 17-hydroxyprogesterone
 • pregnenolon
 • cortisol
 • thyreoidea-stimulerende hormon (TSH), T3, T4, antistoffer mod thyreoidea peroxidase (ATPO).

Også udført en biokemisk analyse og generelle blod, undersøgelse af metabolismen af kulhydrater, som findes i glukose og insulin-glukose tolerance test) og, hvis mistanke om genetiske abnormiteter, bestemme karyotype.

Fra instrumentelle metoder, udfører en ultralydsscanning af bækkenorganer. Den metode, der giver dig mulighed for at se polycystisk æggestokke ændret sig, til at bestemme ændringen i dens størrelse. Derudover kan du udforske skjoldbruskkirtlen, binyrerne. For at udelukke skader på hypofysen, en røntgenundersøgelse af sella turcica, en computertomografi (CT) scanning, en magnetisk resonans imaging.

Nu er der tests, der giver dig mulighed for at bestemme ægløsning derhjemme. Vis koncentration af luteiniserende hormon i urinen, og giver dig mulighed for at identificere ovulatoriske cykler og anovulatory.

Basal kropstemperatur i løbet af anovulation

Den metode til måling af temperatur hjælper i hjemmet til at forstå, om der sker ægløsning. Normalt, en graf over temperaturen i løbet af en cyklus, der består af to faser: i første fase af cyklus, kroppens temperatur er lavere end i det andet. Et par dage før ægløsning, lav temperatur i første halvdel af cyklus stiger endnu mere, og fra den dag af ægløsning, under påvirkning af progesteron, begynder at vokse ca 0.2 grader om dagen for at falde igen i slutningen af cyklussen. Temperaturforskellen per cyklus er cirka én grad.

At kortlægge din basale kropstemperatur, bør du måle temperatur og registrere de værdier, hver dag, i morgen fra den første dag i cyklus, uden at komme ud af sengen. Du kan måle temperaturen ved at holde et termometer i munden, vagina, eller endetarmen i mindst 5 minutter. Målingen foretages altid på det samme sted. Derefter, i overensstemmelse med de data, som du behøver for at opbygge et diagram, forbinde alle værdier.

I løbet af anovulation, basal temperatur er ensformigt: ingen ups-eller nedture udtalt, da en bølge af luteiniserende hormon, der producerer progesteron er ikke dannet, henholdsvis temperaturen ikke stige i fase 2 af den cyklus.

Behandling af anovulation

Er det muligt at helbrede anovulation ?, du beslutter dig for at gynækologen-endokrinolog, der beskæftiger sig med sådanne sygdomme. To vigtige opgaver er set før lægen:

 1. hvordan til at behandle anovulation virkelige og til at genoprette den cyklus;
 2. Hvordan man kan hjælpe en kvinde med at blive gravid (induktion af graviditeten). Anovulation og graviditet er ikke gensidigt udelukkende.

For at stimulere modning og frigivelse af æg, der er flere metoder.

Farmakologisk behandling af anovulation

Hvordan behandler du anovulation stof? Behandlingen begynder med følgende grupper af stoffer:

Den af clomiphene citrate, som binder sig til østrogen-receptorer, stimulerer produktionen af FSH og LH i hypofysen og forårsager vækst af folliklen i æggestokken. Hvis en kvinde ikke har menstruation, så de danner en cyklus ved hjælp af gestagener, for eksempel, duphaston under 5-12 dage. Når du tager clomiphene i 5-8% af tilfældene, er det muligt at have flere graviditeter.

Den aromatase-hæmmere reducerer midlertidigt niveauer af østrogen, stimulere produktionen af FSH. Anastrozol eller letrozole er ordineret til 5 dage, begyndende hvilken som helst dag med anovulation. Æggestokkene hyperstimulation og udvikling af mere end en follikel er muligt.

Medicin, som øger følsomheden for insulin. Insulin resistens ofte ledsager syndrom af polycystisk ovarie og er ikke altid behandles med clomiphene. I dette tilfælde, det er muligt at bruge metformin for 4-6 måneder.

Gonadotropiner, der indeholder både FSH og LH. Disse medikamenter er injiceret. Gonadotropiner er angivet i de tilfælde, hvor hypofysen producerer en utilstrækkelig mængde af sine egne hormoner. Behandlingen begynder med en cyklus på 2 dage for 7 til 12 dage, med en justering af dosis i henhold til niveauet af østrogen og ultralydsscanning af æggestokkene.

Human chorionic gonadotropin (hCG). Dens struktur er magen til VENSTRE, således at indførelsen af hCG efterligner den naturlige frigivelse af LH og forårsage ægløsning. Anvendes ofte i forbindelse med administrationen af gonadotropiner eller aromatasehæmmere, ægløsning sker normalt 36 timer efter injektionen.

Bromocriptin og cabergolin anvendes til den overdrevne produktion af prolaktin i hypofysen. En stor mængde af prolaktin hæmmer frigivelsen af FSH og LH, som fører til en mangel på vækst af den dominerende follikel. Bromocriptin nedsætter høje niveauer af prolaktin i 90% af tilfældene, er det foreskrevne daglige og cabergolin to gange om ugen.

Gonadotropin-releasing hormon (GnRH). Normalt, dette hormon fra hypothalamus regulerer frigivelsen af LH fra hypofysen og FSH er udgivet rytmisk, 1 gang i en time og en halv. Til terapeutiske formål, med en speciel pumpe, er små doser af hormonet subkutant eller intravenøst, at efterligne den naturlige rytme, der er i produktion.

Den analoger af gonadotropin-releasing hormon gonadtropina: de stoffer, der er kunstigt syntetiseret har ofte en lang periode med handling (måder at indbetaling) og injiceres (leuprolerol, triptorelin, nafarelina, goselerina). Den medicin kan ikke spille netop den naturlige rytme af udgivelsen af kvindelige hormoner, så der er først og fremmest en stigning i niveauet af FSH og LH, og derefter, med den langsigtede udnyttelse, hæmmer produktionen af kønshormoner.

Laparoskopi

Den kirurgiske behandling af anovulation anvendes i form æggestokkene af PCOS, og er udført kile resektion af æggestokkene (fjernelse af det område af kapsel æggestokkene). Denne intervention genskaber den ovulatoriske cykler i 80% af tilfældene. Operationen er udført af laparoskopisk tilgang, gennem små snit i huden på maven, hvor instrumenter, der er indsat microquirúrgicos.

IVF med anovulation

Anvendes denne reproduktive teknik hvis der i løbet af året af de behandlingsmetoder, der er nævnt ovenfor ikke producere en effekt. IVF er også indiceret til gynækologisk patologi eller endocrinological kombineret, for eksempel, med samtidig obstruktion af æggelederne.

Komplikationer af anovulation

 • endometriehyperplasi
 • øget risiko for endometriecancer
 • infertilitet
 • Udvikling af insulinresistens-eller type 2-diabetes.
 • Sygdomme i det kardiovaskulære system.
Kommentar